Vi vill passa på att tipsa om några goda vänner vi har på ön samt en liten pärla utanför landets gränser.

För många är Käringön förknippat med sommar och ett besök på Petersons Krog. Vi slår gärna ett slag för ett besök hos dem på hösten och vintern också. Lite lugnare och lite mer familjärt än på sommaren.

Under högsommaren kan det vara skönt att komma bort från sorlet och stojet i hamnen, ta då en sväng runt ön! Varför inte passa på att besöka Mästerkocken Carl Bodin Svensk och hans kompisar på Simsons Prästgård. För oss är det en självklarhet flera gånger under sommaren då det ligger precis bredvid vårt hus.

Trots att ön är liten är den späckad med möjligheter. Förutom härliga bad, vackra klippor och avslappning finns här även hamncafé, trevliga butiker med nästan allt du kan önska i form av utrustning till båten, huset eller fisket, inredning och presenter, kläder, mat, fisk och skaldjur.

Upplevelser såsom ostronavnjutning och varma bad erbjuds också. För mer info om vad Käringön har att erbjuda utöver våra små tips är ett besök www.käringön.se ett måste. Där återfinner ni allt om ön samt vägbeskrivning och färjetider.
Om tiderna till färjan inte passar in i ert schema eller om Ni helt enkelt har missat färjan finns taxibåt att tillgå från olika håll. Från Hälleviksstrand utgår Anders Båt och Brygga och på Käringön huserar Bengt Österberg med Käringöns Sjötaxi. Telefonnummer finner ni längst ner på sidan.

Om man inte semestrar på Käringön utan blickar lite utanför landets gränser, kanske mot Frankrike, kan vi varmt rekommendera Les sardines aux yeux bleus strax nordväst om Avignon.


Väl mött på Käringön

För rumsbokning, var god ring 0304 - 560 10

 

Petersons Krog - 0304 - 560 19

Simsons Prästgård - 0304 - 560 59

Anders Båt & Brygga - 0703 - 444963

Käringöns Sjötaxi - 0708 - 301232